Kutatás

PANDORA-Horizon 2020 projekt


A European Commission PANDORA-Horizon 2020 projektje (Marie Sklodowska-Curie European Training Network) összesen tíz, egyenként három év időtartamú munkaszerződést (évi 10 millió Ft-nak megfelelő fizetés, és havi 113 ezer Ft-nak megfelelő természetbeni juttatás) biztosít az EU tagállamaiban élő, kiemelkedő tehetségű hallgatók számára a PhD-fokozat megszerzéséhez.

Akiválasztott hallgatók élvonalbeli európai egyetemek és kutatóintézetek laboratóriumaiban sajátíthatják el azokat az elméleti ismereteket és korszerű kísérleti protokollokat, amelyek alkalmazásával az élvonalbeli tudományos folyóiratok igényeinek megfelelő tudományos eredményeket érhetnek el (a kutatások költségeit a laboratóriumok fedezik).

hernadi sz

A rendkívül kompetitív mezőnyben Hernádi Szabolcs, az Állatszervezettani és Fejlődésbiológiai Tanszék másodéves MSc szakdolgozója (témavezető: dr. Molnár László) a kiválasztottak közé került a BSc végzettség megszerzéséhez írt szakdolgozata és egy konferencia kötetben publikált angol nyelvű tanulmánya alapján.

PhD témavezetés a London Interdisciplinary Doctoral Programme keretében


Dr. Molnár Lászlót a Biológiai Intézet intézetigazgatóját felkérték a London Interdisciplinary Doctoral Programme (LIDo) keretében meghirdetett Brain regeneration, an earthworm phenomenon: from molecular characterization to bioengineering a functional “brain in a dish” című PhD téma társ-témavezetőjének.

molnar l

A témakiíró Biotechnology and Biological Sciences Research Council (BBSRC) a több, mint hatszáz pályázatból harminc témát választott ki 2015-ben. Az egy éves munkabeszámoló alapján a BBSRC a támogatás véglegesítéséről döntött. A LIDO és a Savile Scholarship támogatásával 2017 tavaszán a már PhD-ösztöndíjas hallgató és egy MSc-hallgató érkezik 6-6 hetes tanulmányútra az Állatszervezettani és Fejlődésbiológiai Tanszékre.

lido

Szakdolgozati témák a tanszéken:


  • Irodalmi feldolgozás

  • Kísérletes labormunka